A kolosztrum működése

Világszerte a legnevesebb intézményekben végeztek klinikai vizsgálatokat embereken a kolosztrum értékes, egészségre gyakorolt előnyeiről. Biológiailag aktív összetevőit négy alapkategóriára lehet osztani. A szervezet egészségi állapotától függően a colostrum összetevői kölcsönhatásba lépnek egymással a legjobb eredmény érdekében. – Ha csak egyetlen hatóanyagot izolálunk, az nem tudja a kolosztrum valamennyi előnyét biztosítani.

(1) Immunfaktorok:

Aktív összetevők, melyek jelentős hatást gyakorolnak az immunrendszerre, erősebb, hatékonyabb immunválaszt és antitesteket biztosítanak, melyek felveszik a harcot bizonyos fertőzésekkel.

A kolosztrum több mint 95 immunfaktort tartalmaz, ezek védelmet nyújtanak a baktériumokkal, méreganyagokkal, vírusokkal és betegségekkel szemben. Aktiválnak számos olyan folyamatot, melyek létfontosságúak az immunrendszer egészséges működéséhez.

A kolosztrum mind az 5 immunglobulint tartalmazza, melyek támogatják az emberi immunrendszert!

  • IgA: semlegesíti a méreganyagokat és mikrobákat a limfatikus és keringési rendszerben.
  • IgM: elpusztítja a baktériumokat.
  • IgE and IgD: erőteljesen vírusellenes.
  • IgG: segít a támadó kórokozókkal szemben.

ÉRDEKESSÉG: Sok gyógyszergyártó próbálta meg kivonni és mesterségesen előállítani a kolosztrumban megtalálható egyes immunfaktorokat, köztük az interferont vagy a gamma globulint.

Nem kérdés, hogy az előtejben természetes módon jelenlévő immun- , esszenciális-, és növekedési faktorok megemelkedett koncentrációja legalább olyan hatékony lehet sokak számára, mint a mesterséges gyógyszerek.

(2) Természetes növekedési faktorok

Fiatalítani a szervezet növekedési hormon (HGH)-szintjét az egyik legjobb terápia férfiak és nők számára a fiatalos életerőhöz, az izmos test megőrzéséhez, az erős immunrendszerhez, valamint a jó keringéshez.

Tanulmányok kimutatták, hogy egy idősödő ember testében alacsonyabb a növekedési hormonok szintje, mint egy fiataléban! A kolosztrumban összesen 87 természetesen jelenlevő “öregedésgátló” növekedési faktor található, ezek segítségével az öregedésre utaló jelek, betegségek kialakulása lassítható, egyes esetekben még talán meg is előzhető lenne.

A kolosztrum regeneráló hatással van szinte a szervezet valamennyi sejtjére! – Ez teszi felbecsülhetetlen értékűvé a korai öregedés megakadályozásában.

A colostrumban található immun- és növekedési faktorokról bővebb információkat talál, ha IDE KATTINT! >>>

(3) Metabolikus faktorok

Befolyásolják és helyreállítják a szervezet megfelelő anyagcsere szintjét. A kolosztrum egyik legfőbb előnye, hogy gazdag forrása az egyik legfontosabb növekedési faktornak, ami segíti a szervezetet a hatékonyabb zsírégetésben.

Ezt támasztja alá a dániai Aahus Dommune kórházban, az Egyetemi Klinika Belgyógyászatának Endokrinológiai Tanszékén végzett kutatás. A kutatók azt tapasztalták, hogy amikor a páciensek növekedési hormont kaptak, a zsír oxidáció (mikor a zsír az égés során energiává alakul) 71,7%-ban járult hozzá a szervezet energiafelhasználásához, míg növekedési hormon nélkül ez csupán 48%.

Ezenkívül az előtejben lévő IGF-1 (Inzulinszerű Növekedési Hormon-1) gátolja, hogy szervezet fehérjét égessen az energia előállításához, ahogyan azt az új-zélandi Auclandi Egyetem Gyermekgyógyászati Tanszékének kutatói állítják.

A leptin egy kis, hormonszerű fehérje, mely megtalálható a kolosztrumban. El tudja nyomni az étvágyat és segíti a szervezetet a fogyásban. Az előtejben lévő inzulin támogatást nyújt, hogy a szervezet a glükózt (vércukrot) glikogénné, egy nagyszerű energia forrássá alakítsa át.

(4) Esszenciális faktorok a kolosztrumban:

♦ Valamennyi esszenciális aminosav, melyek a szervezet építőkövei.

Esszenciális zsírsavak

♦ Valamennyi esszenciális glikotápanyag.

1996-ban 8 glikotápanyagot (komplex cukrot) azonosítottak a sejtek közti kommunikációs folyamatban. Az esszenciális glikotápanyagok megkönnyítik a sejtek egymás közti kommunikációját, támogatják az immunrendszert és biztosítják az ideg- és endokrin rendszer megfelelő működését. Lényeges tényezők a szív- és érrendszer optimális működésében is.